Informatie wijnreizen in Hongarije

Wijnreizen naar Hongarije

Als u van wijn houdt, is een wijnreis naar Hongarije zeker aan te bevelen. Tijdens een wijnreis proeft u wijnen gemaakt van druiven die nergens anders in de wereld groeien, maar ook wijnen van internationale druifvariëteiten. U kunt kennismaken met uitstekende wijnboeren, met een grote passie voor wijn en gastronomie. En u maakt natuurlijk kennis met de lokale culturen van het platteland.

Wat is Hongaarse wijn?

Als het gaat om Hongaarse wijnen, denken veel mensen aan de wereldberoemd dessertwijnen van Tokaj of de Egri Bikavér, het Stierenbloed uit Eger. Maar deze twee wijnen geven maar een beperkt beeld van het kleurrijke aanbod wat Hongarije biedt. De Hongaarse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld in de laatste jaren. Hongarije is een regio van diverse wijnen en heeft in totaal 22 kleinere en grote wijngebieden. Er zijn talloze kleine individuele wijnboeren met een trotse traditie van wijn maken. Hongarije is een echt wijnland en sterk in zowel rode als witte wijnen.

Wijn regio Badacsony bij het Balatonmeer

Waarom wijnreizen met Poesta Reizen?

We zijn gepassioneerde wijnliefhebbers en bezoeken regelmatig wijnkelders en restaurants in Hongarije. We kennen veel leuke wijnkelders en accommodaties waar u wijn kan proeven. We worden waar nodig is geadviseerd door een Hongaarse wijnkenner en vinoloog, Krisztina Galambos, Mercury International Wijnkopers.

Uw wensen

We stellen graag op maat een wijnreis samen naar beste wijngebieden van Hongarije. We organiseren (romantische) reizen voor koppels / twee personen, kleine of grotere groepen. Logeren kunt u bij wijnboeren, kleine pensions, kasteelhotels of wellnesshotels. Tijdens uw vakantie kunt u een of meer wijngebieden bezoeken. Bel of email gerust voor vrijblijvende informatie.

Typische wijnkelder met Hongaarse wijn

Wijnreizen

Tijdens een wijn reis kunt u een of meerdere wijndistricten bezoeken. Het is ook mogelijk om verschillende wijnstreken te bezoeken met als thuis basis Budapest. Als u weinig tijd hebt maar toch wil proeven aan de verscheidenheid van wijnen, kunt U verschillende wijnen proberen tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden in de hoofdstad. Obers in restaurants kunnen meestal iets bevelen uit het menu, of u kunt een winkelier raadplegen bij een wijnwinkel om aan het einde van de dag te ontspannen met een fles wijn. Er zijn veel goeie restaurants en ook wijnbars waar u de beste wijnen van Hongarije kunt proeven. Wij adviseren onze klanten graag over de mogelijkheden.

Vragen?

Voor meer informatie stuur een email naar info@poestareizen.nl

Villany wijn regio in het zuiden van Hongarije
Oude wijnvaten