Algemene toeristische informatie over Zuidwest Hongarije
Pecs

Het zuidelijk transdonaugebied is een heuvelachtig gebied met vlaktes en bosgebieden. Ten noorden van de stad Pécs (bekijk hier het Domplein) is het Mecsekgebergte. Het hoogste punt is hier de 682 meter hoge Zengö.

Zuid Hongarije Het gebied is ook rijk aan meertjes. Orfü is een klein dorpje gelegen in het Mecsekgebergte op ongeveer 16 km. van Pécs. Het is een vakantiedorp met meertjes geschikt voor zwemmen en vissen. Verder is er een molenmuseum de Sárkány bron en de grotten van Abaliget. In Abaliget zijn bovendien ook nog een aantal meertjes. Harkany is bekend om zijn thermaal baden (7stuks) met tegen verschillende ziektes. Het geheel is gelegen in een 50 hectare groot park dat onder de natuurbescherming valt. Ook Magyahertelend beschikt over een thermaalbad.

Simontornya: het kasteel.

Het dorp Ozora ligt 20 km van Simontornya en daar is een bezoek aan het kasteel van graaf Pipo Scolari de moeite waard. In Dég, een kleine 12 km. van Simontornya, ligt een van de mooiste kastelen van Hongarije. Gebouwd tussen 1810-20 door graaf Festetics de Tolna, in de klassieke stijl met een prachtige Engelse tuin. Op het eilandje in het meer van het kasteel staat het “Holland Házi ”, dat van origine de koestal was en later de grote zaal van de gravin.

Kleine hotel in de centrum van Pécs.

Kasteelhotel in Simontornya.