Algemene toeristische informatie over het Velence meer
velence strand

Met slechts een oppervlakte van 26 vierkante kilometer (10.8 km lang en 2.3 km breed), is het Velencemeer het kleine zusje van het Balatonmeer maar zeker niet minder belangrijk. Door de geringe diepte van het meer (ongeveer 1,5 meter), heeft het water in de zomer een aangename temperatuur van ongeveer 26 tot 28 graden en is daarmee dus warmer dan het Balatonmeer. De bodem van het meer voelt zacht aan. Op het meer kunt u uitaard prima zeilen en surfen, op verschillende plaatsen kunt u watersportartikelen huren. Excursie mogelijkheden vanaf het Velencemeer zijn een bezoek aan de hoofdstad Budapest of aan de voormalige koniklijke stad Székesfehérvár. zeilboten op het valence meer

Aan de noord kant van het meer ligt het Velence gebergte. Hier zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Ook is hier een groot natuurreservaat waar verscheidene beschermde planten - en vogelsoorten voorkomen. Op diverse plaatsen rondom het meer loont het de moeite om een hengel uit te werpen. Denkt u wel om een vergunning! De meeste stranden vindt u aan de zuid- en oostkant van het meer. De plaatsen Agárd, Gádony, Velencefürdö, Kápolánsnyék en Velence zijn aan elkaar gegroeid en vormen zo het toeristische centrum van het Velencemeer.

In Velence heeft u vanaf de Bence berg een fantastisch uitzicht over het meer. In elke plaats treft u uitstekende stranden aan en zijn er voldoende mogelijkheden voor vertier. Restaurantjes, csárda's, terasjes en enkele musea zullen u graag als gast ontvangen. In de zomer maanden worden er in Agárd popconcerten gegeven en zijn er zeil- en kanowedstrijden. Net zoals bij het Balatonmeer loopt ook bij het Velencemeer de doorgaande weg en de spoorlijn dicht bij de oervers.

Vakantiehuizen bij het Velencemeer